kuva: Tiina Jansson

Haluan esittäytyä teille kaikille. Nimeni on Hanna Laakso ja aloitin Sopimuskodin uutena toiminnanjohtajana 10.1.2022. Sirkka Väistö teki ennen minua pitkän uran Sopimuskodin toiminnanjohtajana ja tiedän nyt astuvani suuriin saappaisiin. Parhaani aion kuitenkin tehdä ja kantaa oman korteni kekoon siinä, että Sopimuskoti toimii ja menestyy jatkossakin. Olen todella innostunut tästä uudesta tehtävästäni ja pidän siitä, että minulla on mahdollisuus kehittää ja kehittyä työssäni. Toisaalta rakastan erilaisia perinteitä. On upeaa, että paikalla on niinkin pitkä historia ja tausta kuin Sopimuskodilla on. Juurista ja pitkistä työurista löytyy sellaista viisautta, jota ei rahallakaan saa ostettua.

Olen tehnyt lähes koko tähänastisen urani mielenterveyskuntoutuksen parissa, erilaisissa tehtävissä. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat aina olleet erilaiset toiminnalliset menetelmät ja kuntouttava toiminta. Parasta työssäni on aina ollut asiakkaiden ja henkilöstön kanssa tehtävä yhteistyö. Minuun Sopimuskoti teki suuren vaikutuksen juuri näissä asioissa. Tällä aistii heti sisään astuessaan ystävällisen ja rauhallisen tunnelman. Henkilökunta ja asiakkaat tulevat heti jututtamaan uutta tulijaa ja ovat todella ystävällisiä ja kiinnostuneita sinusta. Toinen mikä heti pistää täällä silmään näin uutena ihmisenä on se tekemisen meininki mikä työ- ja päivätoiminnasta välittyy. Kukaan ei ole toimettomana ja kaikki osallistuvat yhdessä toimintaan. Täällä toiminnasta välittyy heti välittäminen ja toisaalta rautainen osaaminen ja ammattilaisuus.

Sopimuskodilla on aina ollut hyvä maine laadukkaana toimijana ja myös tämä on minulle tärkeää. Haluan että myös jatkossa Sopimuskoti tunnetaan nimenomaan laadusta. Haluan ehdottomasti olla ylläpitämässä tätä toimintaa ja kehittämässä sitä entistäkin paremmaksi.

Yhteistyöterveisin

Hanna