Ajankohtaista

Haetaan yksikön johtajaa!

Etsimme kehitysmyönteistä ja verkostoituvaa yksikön johtajaa asumisyksikkö Satakieleen vakituiseen työsuhteeseen. Olethan kiinnostunut uusista haasteista muuttuvassa toimintaympäristössä. Soveltuva tutkinto voi olla esim. sairaanhoitaja AMK tai sosionomi AMK. Edellytämme sinulta vähintään 3 vuoden työkokemusta mielenterveystyöstä ja vähintään 1 vuoden johtamiskokemusta.

Arvostamme, jos sinulla on kokemusta työvuorosuunnittelusta ja osaamista lääkehoidosta (Love), hygieniapassi, Ea1 ja asiakastietojärjestelmän käytöstä.Tarjoamme sinulle työpaikan huippuporukassa. Työ sisältää myös osallistumista arjen työhön yhdessä henkilökunnan kanssa. Toimintaamme ohjaavat arvot ovat läsnä jokapäiväisessä työssämme. Yhteisöllisyys, asiakaslähtöisyys, osallisuuden edistäminen sekä asiakkaiden oikeudenmukainen kohtelu ovat perusarvojamme. Sopimuskodin henkilökunta on aidosti sitoutunutta ja työtä tehdään sydämellä.

Tarjoamme hyvän mahdollisuuden perinteikkäässä organisaatiossa, joka on alallaan arvostettu toimija. Tehtävässä pääset kehittämään uutta ja vahvistamaan toimintamme yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Pääset mukaan Sopimuskodin hallituksen työskentelyyn. Tarjoamme mahdollisuuden työnohjaukseen ja toimivan työterveyshuollon.

Oletko juuri sinä etsimämme henkilö? Lähetä cv ja hakemuksesi sähköpostitse 12.2.2023 mennessä osoitteeseen: hanna.laakso@sopimuskoti.fi

Lisätietoja:

Helena Lähteenlahti p. 0407447068 helena.lahteenlahti@sopimuskoti.fi ma-pe klo 12 – 15.30

Hanna Laakso p. 0505522637 hanna.laakso@sopimuskoti.fi ma-pe klo 8 – 15.30

Rakas Joulupukki

kuva: Marita Ulmanen

Terveisiä Keravalta, Savion Klondyketalosta. Arvaatko mitä asiaa meillä on? Haluttiin vaan kertoa sinulle, että me päivätoimintalaiset tai Villalaiset kuten me itseämme kutsumme, olemme olleet tosi kilttejä tänä vuonna, myös meidän ohjaajamme on ollut. On sitä auteltu, kun on raukalla ollut jalka niin kipeänä.

Me olemme taas joulun alla tehneet vaikka mitä. Käytiin Sinkassa ja päästiin KUT teatterin revyyseen, se oli sitten hauska. Kävimme myös Tikkurilan Laureassa, jossa opiskelijat järjestivät meille hyvän mielen päivän, laulettiin ja askarreltiin.

Villassa askartelimme maitotölkeistä taloja, teimme ihan oikean joulukylän ja lisäksi erilaisia joulukoristeita ja tietysti joulukortteja. Joulun ajasta me tykkäämme erityisesti, kun joululaulut soi ja saadaan niitä laulaakin. Kiva muuten, kun kävit meidän puurojuhlassamme. Sinnehän sai tulla omaisia ja läheisiä. Oli kiva, kun saimme näyttää heille millainen paikka Villa on, ja mitä kaikkea me täällä päivän aikana teemme. Kyllä ne tykkäsivät ja sanoivat, että on teillä täällä kaikenlaista touhua.

kuvat: Marita Ulmanen ja Tiina Jansson

Kiva kun jaksoit lukea tänne asti ja oikein ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta sinulle ja muorille! Tässä muutama joulutoive Villasta:

Lopuksi vielä jouluruno;

Joulu tulee taas, on aika hetken maagisen.

Syöt, juot, katsot itseäsi takaa joulupeilin.

Joulu paras ystävä pienen ihmisen.

Lepoa, stabiili, tyyneys.

Kauhomme aterioita, huomaamme oman varjomme,

kirkas, säteilevä tunteen uuden antaa.

Sillä on joulu taas, ihmisen.

                                                      Ilkka Laitila 2022

Syyskokousterveisiä

Tuula Lind
Kuva: Hanna Laakso

Keski-Uudenmaan Sopimuskoti Ry:n syyskokous pidettiin 10.11. ruokala Sopuskassa. Kokouksessa valittiin uusi hallitus ja hallituksen puheenjohtaja. Puheenjohtajana kaudella 2023 toimii Tuula Lind. Tervetuloa joukkoomme!

Kesäterveisiä

kuva: Tiina Jansson

Kevät on mennyt meillä vauhdikkaasti ja toiminnan täyteisesti. Uutena toiminnanjohtajana olen päässyt tutustumaan taloon, asiakkaisiin ja työntekijöihin. Kevään aikana olemme päässeet vihdoin purkamaan koronarajoituksia ja ottamaan lisää asiakkaita mukaan toimintoihimme. Olemme myös pystyneet avaamaan toimintaa myös ulospäin ja tekemään muutamia retkiä, myös vappu- ja juhannusjuhlat päästiin järjestämään.

Kevään aikana esille on nostettu toipumisorientaation viitekehys, johon toimintamme pohjaa. Henkilökunta pääsi osallistumaan 4 kerran työpajaan, jossa heillä oli mahdollisuus lujittaa osaamistaan. Pääsimme myös mukaan Eloisa-hankkeeseen, jossa henkilökuntamme osallistuimme tyhy-toimintana erilaisiin taidetyöskentelyihin, mukana oli myös rentoutusta ja hierontaa. Samalla saimme myös uusia ideoita asiakkaiden kanssa työskentelyyn, esimerkiksi valokuvausta apuna käyttäen.

Asiakastyytyväisyyskyselyt toteutettiin tänä keväänä uutta kansainvälistä INPIRE-mittaria pohjana käyttäen. INSPIRE-mittari on kaksiosainen kysely, joka mittaa kuntoutujan kokemusta ammattilaiselta, useimmiten esimerkiksi omahoitaja, saadusta tuesta ja yhteistyösuhteen laatua. Tukea mittaava osio sisältää 20 ja yhteistyösuhdetta mittaava osio seitsemän väittämää. Mittarin kysymyksiin vastasivat meillä asiakkaat kaikista yksiköistä. Saamiemme tulosten perusteelle asiakkaat kokevat toimintamme laadukkaana ja heitä hyvin palvelevana. Vastaukset olivat myös hyvin saman tyyppisiä kaikissa yksiköissä, eikä isoja eroja eri yksiköiden välillä ollut havaittavissa. Kaikista yksiköistä yhteenlaskettu keskiarvo, saatua tukea mittaavasta osiosta oli 4,1 (asteikon ollessa 1-5, 1 huonoin ja 5 paras arvosana) ja yhteistyösuhdetta mittaavasta osioista 4,3. Olemme todella tyytyväisiä ja iloisia näistä saamistamme arvioista. Syksyllä jatkamme tulosten käsittelyä asiakkaiden ja henkilöstömme kanssa ja mietimme yhdessä, miten voisimme parantaa toimintaamme entisestään.

Heinäkuussa toimintakeskus on suljettu, mutta asumisen palvelut jatkavat tietenkin toimintaansa normaalisti.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Hanna Laakso, toiminnanjohtaja

Kuvat: Tiina Jansson, Katja Justesen

Juhannusjuhlat

Kuva: Jaana Kupiainen

Tilasimme Sopimuskodin juhannusjuhlille aurinkoisen sään ja sen me myös saimme!
 
Kevään ajan olemme neuloneet ja virkanneet erikokoisia lappuja ja silmukkaketjuja, myös yhteistyökumppanimme Kiipulasta osallistuivat projektiimme! Langan työstäminen olikin alkujärkytyksen jälkeen innostavaa ja koukuttavaa puuhaa, kirjaimellisesti! Tarkoitus oli viritellä taideteos juhannusjuhliin. Suunnitelmiin tuli pieni muutos lintupöntön asukin ollessa kotosalla kaikkine munineen, joten Tiinan johdolla kiinnitimme graffitin viereiseen puuhun, jossa se nyt ilahduttaa ohikulkijoita.  

Kuvat: Jaana Kupiainen ja Tiina Jansson

Juhlien alkuun kohotimme tervetuliaismaljat, keittiön väki oli keitellyt meille mainion kesäisen mustikkajuoman.  Aamupäivällä oli mahdollisuus poiketa Sapluunan kauneussalonkiin, jossa Sapluunan ohjaajat Jaana ja Katja loivat upeita kampauksia ja tekivät kynsihuoltoa. Toiminnanjohtajamme Hannakin ehti istuutua kampaajan tuoliin ja sai kesäisen kukan hiuksiinsa.  
Hanna oli myös ideoinut kuvataidetyön, johon kaikilla oli mahdollisuus osallistua ja jättää oma kädenjälkensä.  
 

Kuvat: Jaana Kupiainen ja Tiina Jansson

Ohjaaja Timo tapansa mukaan laulatti väkeä ja saimme kuulla ja laulaa monia ikivihreitä sävelmiä.  
Katjan järjestämään juhannusvisaan oli kaikkien mahdollista osallistua pitkin päivää ja parhaalle tietäjälle on luvassa pieni palkinto vielä ennen kesälomia.  
 
Grilli laitettiin tulille hyvissä ajoin ja grillimestarina toimi ohjaaja Liisa. Tarjolla oli grillimakkaran lisäksi erilaisia salaatteja ja tuoretta patonkia talon omalla levitteellä. Talon antimet tekivät hyvin kauppansa ja kaikki saivat vatsansa täyteen.  Jälkkäriksi saimme jo kuuluisaksi muodostunutta Timon mansikkakakkua, joka ei pettänyt tälläkään kertaa.

Kuvat: Jaana Kupiainen ja Tiina Jansson

Iltapäivän puolella suoritettiin arvonta asiakaskyselyyn vastanneiden kesken ja moni sai itselleen hyvän mielen ja kotiin viemisiä palkintojen muodossa.  
 
Vielä ensi viikolla Sopimuskodilla on toimintaa päivisin, mutta sitten siirrymme kaikki kesälaitumille. Heinäkuun ajan toimintakeskus lomailee toivottavasti helteisessä säässä.  
 
Iloa ja valoa, lämpöä ja hyviä juttuja kaikkien kesään! 

Sopimuskodin väki

Kuvat: Tiina Jansson

 
 
 
 
 

Tapahtumia Sopimuskodilla