Ajankohtaista

Solina

Tervetuloa Solinaan, työn ääreen.

Tarrat liukuvat, liimautuvat muovimukeihin.

Tervetuloa Solinaan, taituruuden pariin,

tervetuloa kahvikuppien työntökärryjen sekaan.

Työt vaihtuvat, päät liikkuvat, säät vaihtuvat.

Solinassa, muovimukien paukuttajat, painavat siirtävät,

laatikot avautuvat, sulkeutuvat.

Tervetuloa työn liukuhihnaan, tarrojen muoviseen maailmaan.

Korvaus työn mukaan, soljuu, solisee, kuohuu.

Tervetuloa odottamaan päivän päättymistä ja

valojen sammumista.

                           Ilkka Laitila 2023

Maalaus Ilkka Laitila, kuva Marita Ulmanen


Meidän Solinamme!

Meille on syntynyt Solina, se on osa Sapluunan työtoimintaa.

Solina kokoontuu pienemmissä tiloissa ja siellä alihankintatyöt ovat helpohkoja,

esimerkiksi tarroitus- ja pakkaustöitä.

Lisäksi meidän on mahdollista tehdä vaikkapa siivoustöitä ja pieniä käsitöitä myyntiin.

Meidän ryhmämme vastuulla on myös ruokasalin somistaminen vuodenaikojen mukaan.

Avainsanoja Solinassa ovat leppoisampi tahti ja pienempi ryhmä. Asiakkaita Solinaan otetaan maksimissaan 10 / päivä.

Kuva: Marita Ulmanen

Solinassa meillä on rento mutta työteliäs meininki, huumori kukkii mutta työ hoituvat aina tarkasti.


Solinassa 19.9.2023

Kaikille juhannus

Vietättekö juhannusta

vietättekö keskikesän

juhlaa. Siniristilippu

suuri sinivalkoinen

Vietättekö myös grillijuhlia.

Te kaikki muut

voitte viettää niin

kuin se kaikille sopii

Vietättekö juhannusta

kolmin-nelin-

viisin vai yksin

siniristilippumme tuulessa

lepattaa.

Kaiken kansan

auringon lasku

varhaiseen aamuun.

Ilkka L

Kuva: Tiina Jansson

Uuden yksikönjohtajan tervehdys

Hei! Olen Jari Eronen, aloitin asumispalveluyksikkö Satakielen yksikönjohtajana huhtikuun alussa.  Koulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja (AMK).

Vapaa aikanani harrastan liikuntaa eri muodoissa. Pidän myös paljon musiikista ja laulamisesta. Perinteinen keväinen moottoripyöräkuumekin on taas iskenyt.

Uudet työkuviot asumisyksikkö Satakielessä ovat tuoneet uusia raikkaita tuulia elämääni, onnistumisia ja mukavia uusia tuttavuuksia. Työssäni minua on alusta asti tukenut Satakielen ihana, pitkäaikainen ja ammattitaitoinen henkilökunta. Myös Satakielen asukkaat ovat toivottaneet minut tervetulleeksi ja meillä onkin jo ollut hienoja kohtaamisia heidän kanssaan.

Satakieli antaa nimensä mukaisesti mahdollisuuden erilaisille äänille ja tunteille, joiden ääressä on joskus hyvä pysähtyä miettimään. Itselleni kevät merkitsee uutta alkua kaikkine mahdollisuuksineen ja toiveineen. Tämä kevät tuntuu aivan erityisen hyvältä.

Aloittaessani työt Keski-Uudenmaan Sopimuskoti Ry:n palveluksessa minulle kerrottiin Sopimuskodin ”hengestä”. Sen olen nyt saanut aistia ihan itsekin. Kaikessa toiminnassa korostuu asiakaslähtöisyys, toivo, merkityksellisyys, yhteisön tuki, jolloin on mahdollista rakentaa tärkeät askeleet yhdessä.

Satakieli tulee myös tulevaisuudessa olemaan vahva ja ammattilaisten ylläpitämä organisaatio, joka tarjoaa mahdollisuuden kohti itsenäisempää tulevaisuutta.

Olen ylpeänä osa tätä osaavaa joukkoa!

Jari

Kuva: Jaana Kupiainen

Haetaan yksikön johtajaa!

Etsimme kehitysmyönteistä ja verkostoituvaa yksikön johtajaa asumisyksikkö Satakieleen vakituiseen työsuhteeseen. Olethan kiinnostunut uusista haasteista muuttuvassa toimintaympäristössä. Soveltuva tutkinto voi olla esim. sairaanhoitaja AMK tai sosionomi AMK. Edellytämme sinulta vähintään 3 vuoden työkokemusta mielenterveystyöstä ja vähintään 1 vuoden johtamiskokemusta.

Arvostamme, jos sinulla on kokemusta työvuorosuunnittelusta ja osaamista lääkehoidosta (Love), hygieniapassi, Ea1 ja asiakastietojärjestelmän käytöstä.Tarjoamme sinulle työpaikan huippuporukassa. Työ sisältää myös osallistumista arjen työhön yhdessä henkilökunnan kanssa. Toimintaamme ohjaavat arvot ovat läsnä jokapäiväisessä työssämme. Yhteisöllisyys, asiakaslähtöisyys, osallisuuden edistäminen sekä asiakkaiden oikeudenmukainen kohtelu ovat perusarvojamme. Sopimuskodin henkilökunta on aidosti sitoutunutta ja työtä tehdään sydämellä.

Tarjoamme hyvän mahdollisuuden perinteikkäässä organisaatiossa, joka on alallaan arvostettu toimija. Tehtävässä pääset kehittämään uutta ja vahvistamaan toimintamme yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Pääset mukaan Sopimuskodin hallituksen työskentelyyn. Tarjoamme mahdollisuuden työnohjaukseen ja toimivan työterveyshuollon.

Oletko juuri sinä etsimämme henkilö? Lähetä cv ja hakemuksesi sähköpostitse 12.2.2023 mennessä osoitteeseen: hanna.laakso@sopimuskoti.fi

Lisätietoja:

Helena Lähteenlahti p. 0407447068 helena.lahteenlahti@sopimuskoti.fi ma-pe klo 12 – 15.30

Hanna Laakso p. 0505522637 hanna.laakso@sopimuskoti.fi ma-pe klo 8 – 15.30

Rakas Joulupukki

kuva: Marita Ulmanen

Terveisiä Keravalta, Savion Klondyketalosta. Arvaatko mitä asiaa meillä on? Haluttiin vaan kertoa sinulle, että me päivätoimintalaiset tai Villalaiset kuten me itseämme kutsumme, olemme olleet tosi kilttejä tänä vuonna, myös meidän ohjaajamme on ollut. On sitä auteltu, kun on raukalla ollut jalka niin kipeänä.

Me olemme taas joulun alla tehneet vaikka mitä. Käytiin Sinkassa ja päästiin KUT teatterin revyyseen, se oli sitten hauska. Kävimme myös Tikkurilan Laureassa, jossa opiskelijat järjestivät meille hyvän mielen päivän, laulettiin ja askarreltiin.

Villassa askartelimme maitotölkeistä taloja, teimme ihan oikean joulukylän ja lisäksi erilaisia joulukoristeita ja tietysti joulukortteja. Joulun ajasta me tykkäämme erityisesti, kun joululaulut soi ja saadaan niitä laulaakin. Kiva muuten, kun kävit meidän puurojuhlassamme. Sinnehän sai tulla omaisia ja läheisiä. Oli kiva, kun saimme näyttää heille millainen paikka Villa on, ja mitä kaikkea me täällä päivän aikana teemme. Kyllä ne tykkäsivät ja sanoivat, että on teillä täällä kaikenlaista touhua.

kuvat: Marita Ulmanen ja Tiina Jansson

Kiva kun jaksoit lukea tänne asti ja oikein ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta sinulle ja muorille! Tässä muutama joulutoive Villasta:

Lopuksi vielä jouluruno;

Joulu tulee taas, on aika hetken maagisen.

Syöt, juot, katsot itseäsi takaa joulupeilin.

Joulu paras ystävä pienen ihmisen.

Lepoa, stabiili, tyyneys.

Kauhomme aterioita, huomaamme oman varjomme,

kirkas, säteilevä tunteen uuden antaa.

Sillä on joulu taas, ihmisen.

                                                      Ilkka Laitila 2022

Tapahtumia Sopimuskodilla