Ajankohtaista

Haetaan Toiminnanjohtajaa!

Nykyisen toiminnanjohtajan siirtyessä eläkkeelle, etsimme kehitysmyönteistä ja verkostoituvaa TOIMINNANJOHTAJAA vakituiseen työsuhteeseen. Toivomme sinulta tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä aikaisempia näyttöjä tavoitteellisesta johtamisesta ja organisaation / palvelujen kehittämisestä.


Tarjoamme sinulle työpaikan huippuporukassa! Toimintaamme ohjaavat arvot ovat läsnä jokapäiväisessä työssämme. Yhteisöllisyys, asiakaslähtöisyys, osallisuuden edistäminen sekä asiakkaiden oikeudenmukainen kohtelu ovat perusarvojamme. Sopimuskodin henkilökunta on aidosti sitoutunutta ja työtä tehdään sydämellä.
Toiminnanjohtaja vastaa Sopimuskodin koko henkilöstön johtamisesta, sekä toiminnan kehittämisestä. Sinulla on kykyä löytää uudenlaisia toimintamuotoja ja yhteistyömalleja, jotka tukevat toimintamme vaikuttavuutta. Huolehdit, että toiminnassa noudatetaan alan ohjeistuksia ja linjauksia. Toimit myös aktiivisena verkottujana ja erilaisten kumppanuuksiemme kehittäjänä. Edistät organisaatiomme yhteisöllisyyttä valmentavan johtamisen keinoin sekä luotsaat henkilöstöämme kohti uudistumista, samalla perinteitä kunnioittaen. Annat myös vahvan panoksesi sisäiseen ja ulkoisen viestintään sekä markkinointiin.


Olet taitava henkilöstöjohtaja, joka löytää muiden vahvuudet ja osoittaa osallistavaa johtamistapaa. Pystyt omalla draivillasi ja kehityshakuisuudellasi innostamaan luontevalla tavalla muut mukaan. Painetilanteissa osoitat ratkaisuhakuisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä tilanteiden hallintaa. Liikut joustavasti niin laajempien strategisten kysymysten kuin operatiivistenkin rutiinitehtävien välillä. Sinulla on erinomaiset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot. Toiminnanjohtaja on mukana hallitustyöskentelyssä.

Tarjoamme upean mahdollisuuden perinteikkäässä organisaatiossa, joka on alallaan merkittävä ja arvostettu toimija. Tehtävässä pääset kehittämään uutta ja vahvistamaan toimintamme yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Tarjoamme myös hallituksen vahvan tuen, mahdollisuuden työnohjaukseen ja toimivan työterveyshuollon.


Hakemusasiakirjat palkkatoiveineen ja CV toimitetaan 10.9.2021 mennessä osoitteeseen sirkka.vaisto@sopimuskoti.fi
Tervetuloa ammattitaitoiseen ja innostuneeseen joukkoomme!


Lisätietoja tehtävästä antavat
– hallituksen puheenjohtaja Salla Voutilainen (sallamaria.voutilainen@gmail.com) (Työsuhdeasiat)
– toiminnanjohtaja Sirkka Väistö (sirkka.vaisto@sopimuskoti.fi) (Toimintaan liittyvät asiat)
Voit pyytää soittopyynnön sähköpostitse.

Hakemus löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/10902837?searchPhrase=toiminnanjohtaja&&&announced=0&leasing=0&&&&english=false&sort=1

Mikä kesä ? Villan kesä!

Tänään tunnen sen, koska kesä kaiken kattava,

tule mukaan isoon rinkiin, diskoon valtavaan, me olemme me,

meissä on sitä jotain valtiovoimaa,

rivimme ovat suorat, lippu korkealla, jazz, blues, rock’ n roll soi,

jäätelöt syödään, lokit lentävät puiden varjossa lähellä suuren puiston,

elämä on suurta vihreää, varjossa auringon, kuinka pilvet leijuvatkaan,

takaisin luontoon, luonto auttaa, elämämme syvän sinistä, kirkas taivas.

Ilkka L

Kesäpäivä Kangasalla, +30 astetta, kuntoutujan iso kesä,

jäätelö sulaa suussa. Kari Peitsamo radiossa laulaa,

jazzin syvin olemus, me niin nauramme, kirkas ajatus,

hellehattu korvaamaton, Kari istuu penkillä soittaa kitaraa,

puinen levy, mikä se on, se on kesäkahvi, kesäfiilis,

Lp-levy, tupla sellainen, täynnä rock’n roll aurinkoa,

kesä on täynnä kesää, tarvitsemme toisiamme,

festarilippu, väkijoukko, kaiken kirjava.

Ilkka L

Kuva: Marita Ulmanen

Toivotamme kaikille kesäsanojemme myötä mukavaa kesälomaa, juhannustaikoja, maltillisia helteitä, jäätelöauton tunnussoittoa, aurinkoa, ystäviä, viileitä vesiä, paljaita varpaita, grillimakkaraa, kesäsateita, valoisia öitä, päiväunia, hiekkalinnoja, aurinkovoidetta, musiikkia, eväsretkiä, keltaisia kukkia, kesätoreja, herneitä, pörriäisiä, mansikkakakkua, leppäkerttuja, vihtoja, poutapilviä ja kaikkea muuta ihanaa!

Päivätoiminta Villan poppoo

Retki Sinkan taidemuseoon

Villan päivätoiminnan väki pääsi vihdoin retkeilemään Keravan taidemuseolle, Sinkkaan ja katsomaan Sininen Planeetta -näyttelyä. Näyttelyssä oli esillä mm. Kimmo Kaivannon puhuttelevia ja kantaa ottavia teoksia. Kaivannon lisäksi tutustuttiin Laura Könösen, Lilli Haapalan, Antti Laitisen, Maija Närhisen sekä Kim Somervuoren teoksiin. Ihanaa päästä taas retkeilemään! Muista sinäkin käydä museossa!

Erikseen yhdessä -ryhmä

Tikkurilan Laurean Sosionomiopiskelijat Sonja, Ada ja Mikko ohjasivat Sopimuskodin asiakkaille toiminnallisia ryhmiä kevään aikana. Koronarajoitusten vuoksi ryhmät toteutettiin Teamsin välityksellä etäryhminä. Läppärin, videotykin ja kokousmikrofonin avulla ryhmät onnistuivat, ja saimme kaikki kokea aivan uudenlaisen ryhmäelämyksen. Etäryhmämuoto jakoi kokemuksia. Osa asiakkaista koki etäilyn mahtavana, osa vähän hankalana. Ihanaa oli kuitenkin päästä toteuttamaan Sola-yhteistyötä Laurean opiskelijoiden kanssa! Jaoimme myös yhteisen haaveen, kunpa pian pääsisimme tapaamaan opiskelijoita ja muitakin vierailijoita ihan livenä! Opiskelijoiden kokemuksia ryhmästä löydät lisää Sola-valikon alta.

Vapputunnelmissa

Täällä kirjoittaa opiskelijat Mari ja Venla. Olemme olleet seitsemän viikon harjoittelujaksolla Sopimuskodilla. Mari oli päivätoimintakeskus Villassa ja Venla oli  ruokala Sopuskassa. Olemme oppineet ohjaustyötä ja saaneet vinkkejä ohjaajilta ja asiakkailta. Koemme molemmat, että olemme rohkaistuneet ja saaneet ammatillista otetta työhömme.

Torstaina 29.4 pääsimme toteuttamaan itseämme vappuradan merkeissä, jota asiakkaat pääsivät kokeilemaan. Rataan kuului kymmenen erilaista tehtävä pistettä, jossa sai reippailla, iloisen mielen ja aivonystyrät liikkeelle. Rata oli hyvin onnistunut ja kilpailu oli tiukkaa. Jokainen osallistuja palkittiin muumitikkareilla. Radan lopuksi nautittiin munkkeja, simaa ja kahvia.

Alla vappuloru, joka oli yksi radan tehtävistä. Montako vappuun liittyvää sanaa sinä löydät? 😉

VAPPULORU

Vappuna aurinko taivaalla paistaa,

ihmiset piknikillä munkkeja maistaa.

Sima on väriltään vaaleaa ja sakeaa,

äiti sitä maistaa ja sanoo : ”Makeaa!”

Ylioppilailla päässä on ylioppilaslakki,

olo on iloinen ja poissa on takki.

Ilmapalloja on ja naamari hassu,

herkkuja täynnä jokaisen massu.

HYVÄÄ VAPPUA JOKAISELLE!

Vapputerveisin Mari ja Venla

Tapahtumia Sopimuskodilla