Ajankohtaista

Tule meille toiminnanohjaajaksi!

Toiminnanohjaajan hakuilmoitus on nähtävissä osoitteessa https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/keski-uudenmaan-sopimuskoti-toiminnanohjaaja-sdsuu-14321702.

Keski-Uudenmaan Sopimuskoti Ry on Keravalla toimiva yksityinen sosiaalipalveluiden tuottaja ja voittoa tavoittelematon yhdistys.
Sopimuskodin moniammatillinen 15 hengen työryhmä toteuttaa mielenterveyskuntoutujille, sekä vammaispalveluiden ja TE-palveluiden asiakkaille kuntoutus – ja tukitoimintaa. Sopimuskodin palvelutarjonta koostuu ammattitaidolla tuotetusta kokonaisuudesta, joka sisältää monipuolisia arjessa selviytymiseen, asumiseen, sosiaaliseen kuntoutukseen ja työllistymiseen liittyviä toimintoja.
Toimintakeskus ja asumispalvelut sijaitsevat hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella Saviolla.
Etsimme työryhmäämme vahvistamaan juuri sinua, sosiaalialan ammattilainen! Olethan koulutukseltasi Sosionomi AMK.

Tarjoamme sinulle työpaikan huippuporukassa! Toimintaamme ohjaavat arvot ovat läsnä jokapäiväisessä työssämme ja ohjaavat toimintaamme arjen erilaisissa tilanteissa. Sopimuskodin henkilökunta on aidosti sitoutunutta ja työtä tehdään sydämellä.
Haemme nyt toiminnanohjaajaa toimintakeskukseen. Työ sisältää asiakkaiden ohjausta ja tukemista kuntoutumisen eri osa-alueilla sosiaalisessa kuntoutuksessa/ kuntouttavassa työtoiminnassa. Työhön kuuluu myös työ- ja päivätoiminnan kehittäminen asiakkaan osallistaminen ja vaikutusmahdollisuusien lisääminen ja uusien väylien luominen asiakkaiden kuntoutuspolulla esim. työllistymisessä.


Tarjoamme sinulle
– Ammattitaitoisen ja työstään innostuneen työyhteisön
– Esimiehen tuen
– Motivoivat työtehtävät ja mahdollisuuden työn kehittämiseen
– Mahdollisuuden toteuttaa itseäsi ja tuoda työhön omia vahvuuksiasi
– Toimivan työterveyshuollon
– Päivätyön
– Kilpailukykyisen palkan


Odotamme sinulta
– Sosionomin (AMK) pätevyyttä
– Kokemusta erityisryhmien kanssa työskentelystä, vahvaa ohjausosaamista ja kokemusta ryhmien ohjaamisesta
– organisointitaitoa, verkostoitumiskykyä sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.
– Joustavuutta ja kykyä tulla toimeen erilasten ihmisten kanssa
– Arvostamme kokemusta mielenterveyskuntoutus työstä ja työvalmentajan koulutusta / kokemusta

Tervetuloa mukaan joukkoomme!


Lisätietoja tehtävästä antaa:

Hanna Laakso, p. 050 552 2637 , hanna.laakso@sopimuskoti.fi

Toiminnanjohtaja Sirkan ajatuksia

kuva: Tiina Jansson

Aika rientää vinhaa vauhtia ja tämäkin vuosi 2021 lähenee loppuaan.  Samalla päättyy oman elämäni yli kolmasosan kattanut jakso eli työni Sopimuskodissa. Liki 24 vuotta tulee vuoden alussa täyteen. Jään 26.11. ensin lomalle ja siitä eläkkeelle. Olen vähän hämmentynyt, miten tässä näin kävi. Ihmettelen lähinnä ajan kulumista. Ja samallahan siinä ikäkin karttuu.

Uskon tietäväni kyllä, mitä teen työuran päätyttyä, ettei sen puoleen varmaankaan tule ongelmia. Siitä huolimatta Sopimuskodin jättämä aukko on iso. Siihen aukkoon mahtuu kiva työpaikka, monenlaista toimintaa ja tapahtumia, tärkeä sosiaalinen verkosto eli ihanat ihmiset: kuntoutujat, työtoverit, yhdistyksen ja hallitusten jäsenet, omaiset ja muut yhteistyökumppanit ja kanssakulkijat, joita olen vuosikymmenten ajan saanut kohdata. Ikävä iskee varmasti ja jo nyt tuntuu haikealta.

Tyhy-päivän tuotokset kuva: Maiju Palokoski

Olen kiitollinen ja ylpeä Sopimuskodista ja siitä, että vaikeinakin aikoina on tehty omaa hyvää työtä ja tsempattu ja pärjätty maailman muuttuessa ja vaatimusten kasvaessa. Kaikki Sopimuskodin piirissä olleet ihmiset ovat tämän tehneet mahdolliseksi. Siksi kiitän ja muistan näin jokaista yhdessä ja erikseen, sillä listasta tulisi niin pitkä, etten lähde luettelemaan. Asioitakin on saanut hoitaa ja johtaa, mutta ihmiset ja yhteinen aika kaikkien kanssaan ovat olleet kaiken toiminnan ja omankin työni perusta.

Olen vähän väsynyt, kaikki on niin jännittävää… Ehkä käyn Muumilaakson väen tapaan talviunille ja herään virkeänä uuteen kevääseen.

Tai sitten, pompin tasajalkaa ja toimin tämän kivan ohjeen mukaan:   

 ”Voisin tehdä mitä tahansa
enkä kumminkaan tee yhtään mitään.
Voi miten hauskaa on tehdä ihan mitä haluaa.”

Mymmeli, Muumilaakson marraskuu

Hyvää jatkoa, terveyttä ja onnea kaikille, missä ikinä olettekin ja mitä ikinä teettekin!

Tapaamisiin ja kuulemiin ystävät kalliit!

P.s.  Mietin, miksi Sopimuskodissa on ja on ollut niin hyvä olla, niin keksin monta asiaa, mutta yksi on ehkä kaikkein tärkein. Meidän perustehtävällämme on merkitystä ja oma tärkeä tarkoituksensa.

Tähän liittyen loppukaneetti:

En ehkä mennyt ihan sinne, minne tarkoitukseni oli mennä, mutta uskon päätyneeni sinne, missä tarkoitukseni oli olla.”

Douglas Adamsia mukaellen

Sirkka

Onnea 20-vuotias Satakieli!

Satakieli Sopimuskoti Ry: n 24/7 toimiva tehostetun asumisen palveluyksikkö. Satakieli sijaitsee Saviolla, kävelymatkan päässä muista Sopimuskodin yksiköistä ja muista tärkeistä palveluista. Rivitalotyyppisessä Satakielessä on 12 asuntoa, joista 11 on yksiöitä ja yksi kaksio. Asumiskuntoutuksen perustehtävä ja -tavoite yksilöllisen kuntoutussuunnitelman mukaan on kaikilla tasoilla tukea ja ohjata asukkaita itsenäisempään elämään, siirtymiseen vähemmän tuettuun asumiseen sekä kodin ulkopuoliseen toimintaan asukkaan omien voimavarojen mukaan. Asumispalveluiden piirissä olevat kuntoutujat osallistuvat Sopimuskodin päivä- ja työtoimintaan tai opiskelevat.

Satakieli täytti tänä syksynä 20 vuotta! Juhlat jäivät koronan vuoksi pitämättä, mutta vielä tulee niidenkin juhlien aika!  Juhlavuoden kunniaksi Satakielen yhteisiin tiloihin on tehty kasvojenkohotusta. Kesällä Satakielen ulkotiloja on kohennettu, ja kauan odotettu keittiöremontti on juuri valmistumassa yhteisiin tiloihin. Siitä tulee hieno!

Teksti ja kuvat: Riikka Valgijainen ja Tiina Jansson

Haetaan Toiminnanjohtajaa!

Nykyisen toiminnanjohtajan siirtyessä eläkkeelle, etsimme kehitysmyönteistä ja verkostoituvaa TOIMINNANJOHTAJAA vakituiseen työsuhteeseen. Toivomme sinulta tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä aikaisempia näyttöjä tavoitteellisesta johtamisesta ja organisaation / palvelujen kehittämisestä.


Tarjoamme sinulle työpaikan huippuporukassa! Toimintaamme ohjaavat arvot ovat läsnä jokapäiväisessä työssämme. Yhteisöllisyys, asiakaslähtöisyys, osallisuuden edistäminen sekä asiakkaiden oikeudenmukainen kohtelu ovat perusarvojamme. Sopimuskodin henkilökunta on aidosti sitoutunutta ja työtä tehdään sydämellä.
Toiminnanjohtaja vastaa Sopimuskodin koko henkilöstön johtamisesta, sekä toiminnan kehittämisestä. Sinulla on kykyä löytää uudenlaisia toimintamuotoja ja yhteistyömalleja, jotka tukevat toimintamme vaikuttavuutta. Huolehdit, että toiminnassa noudatetaan alan ohjeistuksia ja linjauksia. Toimit myös aktiivisena verkottujana ja erilaisten kumppanuuksiemme kehittäjänä. Edistät organisaatiomme yhteisöllisyyttä valmentavan johtamisen keinoin sekä luotsaat henkilöstöämme kohti uudistumista, samalla perinteitä kunnioittaen. Annat myös vahvan panoksesi sisäiseen ja ulkoisen viestintään sekä markkinointiin.


Olet taitava henkilöstöjohtaja, joka löytää muiden vahvuudet ja osoittaa osallistavaa johtamistapaa. Pystyt omalla draivillasi ja kehityshakuisuudellasi innostamaan luontevalla tavalla muut mukaan. Painetilanteissa osoitat ratkaisuhakuisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä tilanteiden hallintaa. Liikut joustavasti niin laajempien strategisten kysymysten kuin operatiivistenkin rutiinitehtävien välillä. Sinulla on erinomaiset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot. Toiminnanjohtaja on mukana hallitustyöskentelyssä.

Tarjoamme upean mahdollisuuden perinteikkäässä organisaatiossa, joka on alallaan merkittävä ja arvostettu toimija. Tehtävässä pääset kehittämään uutta ja vahvistamaan toimintamme yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Tarjoamme myös hallituksen vahvan tuen, mahdollisuuden työnohjaukseen ja toimivan työterveyshuollon.


Hakemusasiakirjat palkkatoiveineen ja CV toimitetaan 10.9.2021 mennessä osoitteeseen sirkka.vaisto@sopimuskoti.fi
Tervetuloa ammattitaitoiseen ja innostuneeseen joukkoomme!


Lisätietoja tehtävästä antavat
– hallituksen puheenjohtaja Salla Voutilainen (sallamaria.voutilainen@gmail.com) (Työsuhdeasiat)
– toiminnanjohtaja Sirkka Väistö (sirkka.vaisto@sopimuskoti.fi) (Toimintaan liittyvät asiat)
Voit pyytää soittopyynnön sähköpostitse.

Hakemus löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/10902837?searchPhrase=toiminnanjohtaja&&&announced=0&leasing=0&&&&english=false&sort=1

Mikä kesä ? Villan kesä!

Tänään tunnen sen, koska kesä kaiken kattava,

tule mukaan isoon rinkiin, diskoon valtavaan, me olemme me,

meissä on sitä jotain valtiovoimaa,

rivimme ovat suorat, lippu korkealla, jazz, blues, rock’ n roll soi,

jäätelöt syödään, lokit lentävät puiden varjossa lähellä suuren puiston,

elämä on suurta vihreää, varjossa auringon, kuinka pilvet leijuvatkaan,

takaisin luontoon, luonto auttaa, elämämme syvän sinistä, kirkas taivas.

Ilkka L

Kesäpäivä Kangasalla, +30 astetta, kuntoutujan iso kesä,

jäätelö sulaa suussa. Kari Peitsamo radiossa laulaa,

jazzin syvin olemus, me niin nauramme, kirkas ajatus,

hellehattu korvaamaton, Kari istuu penkillä soittaa kitaraa,

puinen levy, mikä se on, se on kesäkahvi, kesäfiilis,

Lp-levy, tupla sellainen, täynnä rock’n roll aurinkoa,

kesä on täynnä kesää, tarvitsemme toisiamme,

festarilippu, väkijoukko, kaiken kirjava.

Ilkka L

Kuva: Marita Ulmanen

Toivotamme kaikille kesäsanojemme myötä mukavaa kesälomaa, juhannustaikoja, maltillisia helteitä, jäätelöauton tunnussoittoa, aurinkoa, ystäviä, viileitä vesiä, paljaita varpaita, grillimakkaraa, kesäsateita, valoisia öitä, päiväunia, hiekkalinnoja, aurinkovoidetta, musiikkia, eväsretkiä, keltaisia kukkia, kesätoreja, herneitä, pörriäisiä, mansikkakakkua, leppäkerttuja, vihtoja, poutapilviä ja kaikkea muuta ihanaa!

Päivätoiminta Villan poppoo

Tapahtumia Sopimuskodilla