Kuva: Jaana Kupiainen

Tilasimme Sopimuskodin juhannusjuhlille aurinkoisen sään ja sen me myös saimme!
 
Kevään ajan olemme neuloneet ja virkanneet erikokoisia lappuja ja silmukkaketjuja, myös yhteistyökumppanimme Kiipulasta osallistuivat projektiimme! Langan työstäminen olikin alkujärkytyksen jälkeen innostavaa ja koukuttavaa puuhaa, kirjaimellisesti! Tarkoitus oli viritellä taideteos juhannusjuhliin. Suunnitelmiin tuli pieni muutos lintupöntön asukin ollessa kotosalla kaikkine munineen, joten Tiinan johdolla kiinnitimme graffitin viereiseen puuhun, jossa se nyt ilahduttaa ohikulkijoita.  

Kuvat: Jaana Kupiainen ja Tiina Jansson

Juhlien alkuun kohotimme tervetuliaismaljat, keittiön väki oli keitellyt meille mainion kesäisen mustikkajuoman.  Aamupäivällä oli mahdollisuus poiketa Sapluunan kauneussalonkiin, jossa Sapluunan ohjaajat Jaana ja Katja loivat upeita kampauksia ja tekivät kynsihuoltoa. Toiminnanjohtajamme Hannakin ehti istuutua kampaajan tuoliin ja sai kesäisen kukan hiuksiinsa.  
Hanna oli myös ideoinut kuvataidetyön, johon kaikilla oli mahdollisuus osallistua ja jättää oma kädenjälkensä.  
 

Kuvat: Jaana Kupiainen ja Tiina Jansson

Ohjaaja Timo tapansa mukaan laulatti väkeä ja saimme kuulla ja laulaa monia ikivihreitä sävelmiä.  
Katjan järjestämään juhannusvisaan oli kaikkien mahdollista osallistua pitkin päivää ja parhaalle tietäjälle on luvassa pieni palkinto vielä ennen kesälomia.  
 
Grilli laitettiin tulille hyvissä ajoin ja grillimestarina toimi ohjaaja Liisa. Tarjolla oli grillimakkaran lisäksi erilaisia salaatteja ja tuoretta patonkia talon omalla levitteellä. Talon antimet tekivät hyvin kauppansa ja kaikki saivat vatsansa täyteen.  Jälkkäriksi saimme jo kuuluisaksi muodostunutta Timon mansikkakakkua, joka ei pettänyt tälläkään kertaa.

Kuvat: Jaana Kupiainen ja Tiina Jansson

Iltapäivän puolella suoritettiin arvonta asiakaskyselyyn vastanneiden kesken ja moni sai itselleen hyvän mielen ja kotiin viemisiä palkintojen muodossa.  
 
Vielä ensi viikolla Sopimuskodilla on toimintaa päivisin, mutta sitten siirrymme kaikki kesälaitumille. Heinäkuun ajan toimintakeskus lomailee toivottavasti helteisessä säässä.  
 
Iloa ja valoa, lämpöä ja hyviä juttuja kaikkien kesään! 

Sopimuskodin väki

Kuvat: Tiina Jansson