Työkeskus Ruokala Sopuska

Ruokala Sopuska on Sopimuskodin oma henkilöstöruokala. Sopuska toimii kuntoutujista ja toiminnanohjaajista koostuvan tiimin voimin.

Toiminnan tavoitteena on tukea ja kehittää kuntoutujan elämän- ja arjenhallintaa ottaen huomioon hänen voimavaransa ja vahvuutensa. Yhdessä kuntoutujan ja yhteistyötahojen kanssa laaditaan henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, jonka tavoitteiden toteutumista seurataan säännöllisesti.

Sopuskassa valmistetaan toimintapäivinä aamupala, lounas ja päiväkahvit 40-50 kuntoutuja-asiakkaalle sekä henkilökunnalle. Ruoanvalmistuksessa huomioidaan ateriakokonaisuuden terveellisyys sekä asiakkaiden toiveet. Lisäksi tehdään tarjoilut Sopimuskodin tilaisuuksiin ja juhliin. Sopimuksesta valmistetaan pienimuotoista tilaustarjoilua myös ulkopuolisille.

Työtehtävät suunnitellaan yksilöllisesti. Työtehtäviin kuuluu ruoanvalmistuksen lisäksi astiahuoltoa, leipomista, asiakaspalvelua, hygienia- ja ravitsemustietoutta, vaatehuoltoa, puhtaanapitoa ja varastotehtäviä. Työ ei edellytä aikaisempaa keittiöalan kokemusta. Työstä maksetaan kannustusrahaa. Kuntoutujat osallistuvat myös Sopimuskodin erilaisiin ryhmiin ja tapahtumiin.