No ainakin Mielenterveyden keskusliiton hanke nimeltä Olohuoneen osallistujat. Mtkl:n hankkeet ovat liikuttaneet meitä sopimuskotilaisia ennenkin. Olemme osallistuneet ainakin Askeleita luontoon-projektiin, jossa joka kuukausi vuoden aikana havainnoimme ja etsimme luonnosta kaikkea mielenkiintoista. Osallistuimme myös Syty liikkeelle-kampanjaan, jossa täytimme liikuntakorttia liikkumistamme minuuteista parin kuukauden ajalta.  Tällaiset hankkeet ovat kivoja!

Olohuoneen osallistujat- hanke haastaa meitä sohvaperunoita liikkeelle ja aktivoimaan taukoja. Mekin päivätoiminnassa istumme suurimman osan päivästä, jopa ne tauot, joita ryhmien välissä on.  Mutta nyt olemme oppineet, miten tärkeää on kerran tunnissa nousta ylös tuolista ja lähteä vähän liikkeelle. Se ei paljon vaadi. Joka viikko, 8 viikon ajan ilmestyy mtkl:lta uusi video sekä tietoisku ja tehtäviä, jotka teemme yhdessä. Viikkoihin on sisältynyt kehon herättelyä, tanssia, ilmapallojumppaa ja uusimpana voimaa arkeen -tuolijumppa. Nyt kun meillä on jo menossa neljäs viikko, olemme huomanneet, kuinka jo nyt on helpompi liikkua ja tehdä asioita. Eräskin osallistuja sanoi, että pystyy laittamaan kengän nauhat kiinni hengästymättä. Mahtavaa!

Kuvahaun tulos: mtkl

Kuka tahansa voi osallistua tähän hankkeeseen osoitteessa www.mtkl.fi . Klikkaa hakuun sanat olohuoneen osallistujat. Haun kautta pääsee katsomaan kaikki videot, jotka ovat jo ilmestynet. Suosittelemme kaikille. Se tekee hyvää!

Kirjoittanut Marita

Päivätoimintakeskus Villan toiminnaohjaaja